Loopanalyse

Wil je je eigen looptechniek eens onder de loep nemen omdat je vaak dezelfde blessure hebt, of wil je gewoon je looptechniek verbeteren, dan is een loopanalyse een aanrader.

Dankzij een correcte looptechniek vermijd je blessures en loop je efficiënter. Blessurepreventie spreekt voor zich, maar bij een betere efficiëntie ligt je intrinsieke loopsnelheid ook hoger én … het kost je geen extra energie. Sneller lopen met minder moeite dus.

Of zich een beter looptechniek ook direct vertaalt in betere tijden is moeilijk in te schatten. Zeker is dat je met een hogere efficiëntie bij dezelfde snelheden minder zuurstof verbruikt.  Maar of dit directe tijdswinst tot gevolg heeft is persoonsgebonden.

Ook als klachten blijven sluimeren kan door een loopanalyse duidelijk worden waar verbetering mogelijk is. Tijdens de Loopanalyse loopt u op de loopband of atletiekpiste terwijl u gefilmd wordt.
Deze film analyseren we dan op een aantal punten en daarna krijgt u het videoverslag + al uw fouten en punten waarop u kan werken om uw looptechniek te verbeteren.

De loopanalyse geeft ons een beter inzicht in uw looppatroon. Een afwijking is vaak te verklaren door onvoldoende coördinatie tussen spieren en gewrichten.  Zo is het voor ons mogelijk om een mogelijke afwijking diagnostiseren en deze vervolgens door behandeling, advies of training te verbeteren.

Prijs voor een loopanalyse + feedback : 65€