Workshop core stability

Veel chronische blessures zijn te wijten aan overbelasting, vaak als gevolg van een verkeerde houding, die op haar beurt dikwijls het gevolg zijn van te zwakke houdingsspieren. Daarom is het belangrijk dat we onze ‘core’ goed trainen. Een sterke body (corset) werkt ook preventief bij lage rugklachten. Dus zowel voor de sporter als de niet-sporter zijn sterke rug- en buikspieren van groot belang.

De rompstabiliteit is afhankelijk van 3 pijlers:  1. de spieren = bewegend , 2. de ligamenten, gewrichtskapsel en botten = steunend en 3. het zenuwstelsel = sturend. De efficiëntie van de samenwerking van deze 3 pijlers bepaald de mate van stabiliteit.

Als de stabiliserende spieren van de romp goed hun werk doen is er een kleinere kans op klachten (het lichaam hoeft niet te compenseren). Een stabielere romp haalt meer rendement uit een spieractie dan een niet stabiele romp.

Tijdens deze basis sessie Core stability wordt er eerst een theoretische inleiding gegeven over de basisprincipes, het nut van core stability etc.

Daarna gaan we over naar het praktijkgedeelte. Hierin beginnen we bij de basishoudingen en basisoefeningen.

Deze workshop is voor iedereen die kennis wil maken met core stability en na de workshop kan je met een aantal thuisoefeningen aan de slag.

Prijs workshop : 30€
Prijs individuele workshop: 60€ (1u)
Wilt u een workshop organiseren binnen uw bedrijf of trainingsgroep neem dan voor afspraken en prijzen gerust contact met ons op via: sandra@befitkine.be