Workshop looptechniek basis

Iedereen heeft zijn eigen loopstijl, de ene loper maakt kleine passen, de andere grote, de ene loopt heel soepel, terwijl een anderen dan weer heel hoekerig loopt. Je eigen loopstijl veranderen is niet gemakkelijk, maar mits een aantal tips en kleine veranderingen kan je toch veel winst boeken met een juiste looptechniek. En of je nu een beginner bent of al een getrainde loper, door loopscholing in je trainingsprogramma in te lassen kan je je techniek bijschaven. Een goede looptechniek belast je lichaam minder en je gaat efficiënter lopen. Hierdoor kan je het langer volhouden en gebruik je minder energie voor dezelfde inspanning. Ook voor blessurepreventie is het belangrijk dat je een economische looptechniek hebt.

Wat is een goede looptechniek? Een goede looptechniek omvat verschillende facetten: houding, motoriek, kracht, beweging en coördinatie.

Deze 5 deelaspecten moeten perfect op elkaar afgestemd worden om tot een goede efficiënte looptechniek te komen.

Tijdens deze basisworkshop looptechniek gaan we stap voor stap de basisbeginselen van de looptechniek onder de loep nemen.

De cursus start met een korte theoretische uiteenzetting over het belang van een goede looptechniek en de biomechanica van de looptechniek.

Na deze theoretische uiteenzetting gaan we actief aan de slag en beginnen we met stapoefeningen om zo een correcte voetplaatsing en armbeweging aan te leren. Alle oefeningen worden in een logische volgorde opgebouwd waarbij alle deelaspecten van de looptechniek geoefend worden.

Daar het aantal deelnemers beperkt is kunnen we zeer persoonlijk advies geven en iedereen zal ook persoonlijk gefilmd worden. Enkele dagen na de workshop krijg je in je mailbox een individuele loopanalyse.

Prijs workshop : 30€
Prijs individuele workshop: 60€ (1u)
Wilt u een workshop organiseren binnen uw bedrijf of trainingsgroep neem dan voor afspraken en prijzen gerust contact met ons op via: sandra@befitkine.be