Blessurepreventie

In het kader van blessurepreventie (individuele sporters of teams) werken we met Running Smart. Running Smart is een online programma dat ons in staat stelt om risicofactoren voor blessures bloot te leggen en deze via specifieke oefeningen aan te pakken. Door middel van wetenschappelijke onderbouwde tests kunnen wij een risicoprofiel opstellen. Op die manier kan de sporter zelf werken aan zijn tekortkomingen.

Hoe werkt het?

De Running Smart software werkt met zorgvuldig gekozen parameters en is gebaseerd op sportoverschrijdende en sportspecifieke testen. Zo komt professionele sportbegeleiding binnen ieders handbereik. Met deze test kunnen we u dagelijks begeleiden (online trainingsprogramma), uw prestaties verbeteren, het risico op blessures verminderen, u waarschuwen bij over- of ondertraining. Via een testbatterij die ongeveer een uur duurt worden uw zwakke spiergroepen, etc. in kaart gebracht en kan er een individueel programma met persoonlijke werkpunten uitgewerkt worden teneinde blessures te voorkomen, training en revalidatie te optimaliseren. Het Running Smart programma helpt ons om een perfect risicoprofiel te bepalen en de onderliggende risicofactoren in kaart te brengen. Dit maakt individuele preventieve training mogelijk.

Conclusie

Of u nu een beginner bent of een competitiesporter, elke sporter die graag en op een gezonde manier bezig is met zijn sport zou een screening moeten ondergaan. Zo kan je nagaan of je lichaam blessuregevoelig is. Met een persoonlijk trainingsplan pak je de terkorten van je lichaam aan en kan je blessures vermijden.

Een ‘MUST’ voor elke sporter!

Prijs van een preventieve screening + online oefenprogramma: 70€