Taping

Ik gebruik 2 soorten tapetechnieken: kinesiotape en Dynamic tape.

Kinesiotaping 

Onmiddellijk pijnvrij bewegen.
Kinesiotaping is een  zwitserse methode. Het is gebaseerd op principes uit de fysiotherapie, kinesiologie en osteopathie.

Bij deze functionele aanpak wordt neuroreflectoire fascilitatie gecombineerd met mechanische sturing.
Door Kinesiotaping is het lichaam in staat beter te compenseren. Zo ontstaat een betere doorbloeding en vochtafvoer (drainage) van het weefsel waardoor het genezingsproces versnelt en er een bijna directe pijnvermindering is.

De tape werkt anders dan gewone sport tape. Het helpt het lichaam bij het natuurlijke herstelproces. Door de krimpwerking lift kinesiotape de huidlagen en creëert vermindering van de druk tussen de huid en de spieren. Zo ontstaat een betere doorbloeding en vochtafvoer (drainage) van het weefsel.

Dynamic Taping

Deze nieuwe manier van tapen is ontworpen voor een ander doel als kinesiotape en is ook van een ander materiaal gemaakt. De tape is zeer elastisch zonder rigide eindpunt en rekbaar in 4 richtingen. Het materiaal bestaat uit nylon en lycra.
Door zijn hoge elasticiteit functioneert de dynamic tape als een soort 2e spier.
Als primair doel heeft de toepassing van de tape de absorptie van kinetische energie, het controleren en assisteren van bewegingen. Het is dus geen kinesiotape of een klassieke tape maar een nieuw product met unieke eigenschappen die een bijdrage kan leveren in de revalidatie en op het sportveld.