Runclinic

Runclinic 

Omdat wij er heel hard van overtuigd zijn dat looptechniek en core stability een zeer grote rol spelen tijdens het lopen, bieden wij een aantal workshops aan.

Iedereen heeft zijn eigen loopstijl, de ene loper maakt kleine passen, de andere grote, de ene loopt heel soepel, terwijl een anderen dan weer heel hoekerig loopt. Je eigen loopstijl veranderen is niet gemakkelijk, maar mits een aantal tips en kleine veranderingen kan je toch veel winst boeken met een juiste looptechniek. En of je nu een beginner bent of al een getrainde loper, door loopscholing in je trainingsprogramma in te lassen kan je je techniek bijschaven. Een goede looptechniek belast je lichaam minder en je gaat efficiënter lopen. Hierdoor kan je het langer volhouden en gebruik je minder energie voor dezelfde inspanning. Ook voor blessurepreventie is het belangrijk dat je een economische looptechniek hebt.

Wat is een goede looptechniek? Een goede looptechniek omvat verschillende facetten: houding, motoriek, kracht, beweging en coördinatie.

Deze 5 deelaspecten moeten perfect op elkaar afgestemd worden om tot een goede efficiënte looptechniek te komen.